ΜΑΓΙΟΞΥΛΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ!

 rose_divider.8590449

ΜΑΓΙΟΞΥΛΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ!

Εξάρχεια, μεσημέρι πρωτομαγιάς 2015. Επιστρέφοντας στο σπίτι μου, μετά από μια βόλτα στο Μοναστηράκι με τη σύζυγό μου, και ενώ βρισκόμασταν στη διασταύρωση Στουρνάρη – Μπουμπουλίνας, αισθάνθηκα ένα χτύπημα στον ώμο μου από μια πέτρα που μόλις είχε εκσφενδονιστεί με επαναστατική οργή, αντικαπιταλιστική αγανάκτηση και πρωτομαγιάτικο οίστρο από κάποιον αγνό κουκουλοφόρο, μέλος μιας αγέλης πιθηκοειδών από εκείνα που ενδιαιτώνται στο χαμπέρι της μάνας τους και χαμουρεύουν στα «στέκια» του ασυλοβριθούς κέντρου. Το γεγονός ότι το λίθινο βλήμα (του… βλήματος) δεν βρήκε, ευτυχώς, την πάνσοφη κάρα μου και ότι στόχος του δεν ήμουν εγώ ή ερασμία σύζυγός μου, αλλά κάποιος δυστυχής τουρίστας που είχε την ατυχή έμπνευση να αποθανατίσει με το «κινητό» του την «εορταστική» ατμόσφαιρα του «αβάτου των ηλιθίων», δεν με παρηγόρησε ιδιαίτερα. Αυτή η αδέσποτη πέτρα θα μπορούσε, για λίγα εκατοστά αριστερότερα, να με είχε καταστήσει… Νταγιάν! Κάτι τέτοιο ίσως να έδινε στον εαυτό μου την ευκαιρία να βγάλει από μέσα του τον… παρα- ποιητή για να γράψει το «Μέρα Μαγιού» σε μια γκροτέσκο εκδοχή!

«Μέρα Μαγιου με χτύπησες, Μέρα Μαγιού ρε χάνο
Πρωτομαγιά κι ας έμενες στην Κηφισιά επάνω
Στο καφεμπάρ να ρούφαγες φραπέ χωρίς να κρένεις
Να άρμεγες τη μάνα σου στα έξοδα να βγαίνεις.»

Λίγα μέτρα παρακάτω συνάντησα μια διμοιρία των ΜΑΤ με γλαδίολους στα χέρια και γαρύφαλα στ’ αυτί. Αισθάνθηκα ευτυχής που η πέτρα δεν είχε κάνει ματ διότι δεν διέκρινα καμμία διάθεση στα… μάτια των ενστόλων για ενασχόληση με τα τεκταινόμενα στα πέριξ. Πρωτομαγιά γαρ και έχοντας υπ’ όψιν μου την βουτσοπανούσειον φιλοσοφίαν περί της προστασίας του παραβατικού πολίτη, υπέθεσα ότι οι άνωθεν εντολές προς τα ανόργανα όργανα θα ήταν ρητές: «Αφήστε τα “μπουμπούκια” να πετάξουν…».

Το περίλαμπρο χαοϊκής νοοτροπίας γκουβέρνο της επαμφοτερίζουσας αριστεράς (με το ακροδεξιό δεκανίκι) ενώ φρόντισε, άμα τη αναλήψει, να «ανοίξει» την Αμυγδαλέζα, για «ανθρωπιστικούς» λόγους και να παρατήσει τους λαθρομετανάστες στην Ομόνοια για ηλιοθεραπεία (η Τασία ξέρει), δεν φρόντισε εν τούτοις για τους ίδιους (τουλάχιστον) λόγους να ανοίξει και τα Εξάρχεια για την… ελεύθερη πρόσβαση σε αυτά, όχι τόσο των τουριστών, των περιέργων, των νοσταλγών της «ηρωικής» εποχής ή των επισκεπτών, όσο των μπαχαλοκαπνισμένων μονίμων κατοίκων της περιοχής που αισθάνονται πολίτες τεταρτοκοσμικής κατηγορίας. Ως έπηλυς Εξαρχιώτης μισού αιώνα θα έλεγα πως αισθάνομαι χοντρομαλάκας, εάν δεν είχα την επίγνωση ότι αυτός ο όρος είναι κατοχυρωμένος από τους κυβερνώντες του χθές και του σήμερα! Φαίνεται πως οι τελευταίοι έχουν πιάσει το μινόρε του μινάρειν πολύ ζεστά και γρήγορα θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο ρεκόρ!

 

Δυστυχώς, πρέπει να ζήσει κανείς το χειρότερο για να εκτιμήσει το έως χθες θεωρούμενο κακό. Δυστυχώς, επίσης, είμαστε υπέρ το δέον επιλήσμονες, ευκολόπιστοι και επιμηθείς. Δεν ξέρω εάν τις ενέργειες των ανδραπόδων με την κουκούλα μπορεί να τις αποδώσει κανείς, όπως γινόταν ανέκαθεν, σε προβοκάτσια του «παρακράτους» ή εάν οι ίδιοι οι κουκουλοφόροι έχουν πλέον αναβαθμισθεί από πιόνι τού παρακράτους σε… «κράτος» εν κράτει και ό,τι πράτει δεν ενοχλεί απολύτως κανέναν! Εάν κρίνουμε από τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα του νέου γκουβέρνου, το οποίο έχει γίνει οιονεί συνομιλητής τους, αυτό το ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί. Η ψήφιση του νόμου για την απενοχοποίηση της κουκούλας και άλλα θέματα που αποτελούσαν απαιτήματα του μπαχαλοχώρου, καθώς και το παραχάιδεμα των «παιδιών», σε συνδυασμό με τον ευνουχισμό των μηχανισμών για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, δείχνουν την έμμεση (πλην σαφή)… «αναγνώριση» του «Μπαχαλοκράτους»! Δεν θέλω να πιστεύω ότι αυτό συνδέεται με… νωπά αλισβερίσια ή αποτελεί διάθεση συνδιαλλαγής του κάθε πολιτικώς αρμοδίου… Gucci, Vucci ή Pucci (έχοντος μυαλό κουκούτσι) με την αναρχο-φασιστική αληταρία της καταστροφής, των καταλήψεων, των βανδαλισμών, των εμπρησμών, των βιαιοπραγιών, των ληστειών, των λεηλασιών και της καταδυνάστευσης της περιοχής και του ευρύτερου κέντρου της πρωτεύουσας. Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο ας προχωρήσουν σε γενναιότερα μέτρα προκειμένου να συστηματοποιηθει η προσπάθεια και να μην παρουσιάζει την προχειρότητα του Brussels Group! Συμβουλευτικώς προτείνουμε:

• Την καθιέρωση της κουκούλας ως απαραιτήτου συμπληρώματος της αμφίεσης σε Βουλή, πανεπιστήμια, υπουργεία και λοιπά ιδρύματα στο πλαίσιο της εκστρατείας «Είμαστε Όλοι Κουκουλοφόροι». Για να σταματήσει επί τέλους ο ρατσισμός εις βάρος των παραδοσιακών κουκουλοφόρων!
• Την επίσημη εγκατάσταση των κουκουλοφόρων στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, πιλοτικά, ώστε να πάψουν οι επιθέσεις, οι εμπρησμοί και ο αφοπλισμός των οργάνων.[Σημ.: Ο πόθος τού κάθε αντιεξουσιαστή είναι να γίνει… εξουσιαστής στη θέση του εξουσιαστή. Μετά θα θέλει εξοχικό σε νησί και πρόωρη σύνταξη!]
• Την απελευθέρωση των παραβατικών κάθε λογής, αφού πρώτα τους φορεθούν βραχιολάκια, σκουλαρίκια, μενταγιόν, καδένες, σελάχια, κουστέκια ή και… ηλεκτρονικά υπόθετα της αρεσκείας τους. Ταυτόχρονα, όσοι εκ των πολιτών διαθέτουν φορολογική ενημερότητα θα τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμόν. Θα εξέρχονται εκ περιτροπής ανάλογα με τον αριθμό της διεύθνσής τους (μονά – ζυγά). Ελεύθερα θα κυκλοφορούν μόνο οι φοροφυγάδες.
Την οργάνωση κύκλου σεμιναρίων «ΠΑΜΕ ΠΛΑΤΕΙΑ», με την συγχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, για νέους φοιτητές, μαθητές λυκείου (κατά προτίμηση από τα βόρεια προάστεια) και μακροχρόνια καφενόβιους, με τους παρακάτω (ενδεικτικά) μαθησιακούς κύκλους:

  •  Κατασκευή Οικολογικών Μολότοφ
  • Ιστορία της Κουκούλας: από την Ιερά Εξέταση στην Πλατεία
  • Μαθήματα Καλλιτεχνικού Βανδαλισμού (graffiti)
  • Θεωρία και Πρακτική των Καταλήψεων
  • Φυσιολογία Της Απεργίας Πείνας
  • Απεργία Πείνας και Life Style
  • Τεχνικές Αποξήλωσης Α.Τ.Μ.
  • Η Συμβολή της Μαστούρας στο Μπάχαλο
  • Θεωρία Του Κοινωνικού Πλιάτσικου
  • Η Κοινωνική Διάσταση της Απαλλοτρίωσης Τραπεζών
  • Αρχές Του Μπαχαλοφασισμού
  • Ο Θάνατος του Εξαρχιώτη Εμποράκου
  • Ο Αυνανισμός ως Μέθοδος Πολιτικής Ανέλιξης κ.α.

Έξω δεν πάμε καθόλου καλά ακροβατούντες επί ξυρού ακμής. Μέσα πάμε από το κακό στο χειρότερο καρκινοβατούντες επί… Ξηρού παρακμής! Και έχουν παρέλθει μήνες τρεις, μόνο! Εάν δεν καταφέρουμε να πάρουμε εγκαίρως και τα τρισκατάρατα δανεικά από τους απεχθείς απογόνους των Βισιγότθων, Αλαμανών, Γαλατών, Ιβήρων, Σλάβων, Βίκινγκς και άλλων βαρβαρικών φύλων, τότε εφαρμόζεται plan G: “Hese Mesa” και… φωτιά στα μπατζάκια μας, δεξιά και αριστερά! Καλό μήνα, όπως και αν μπήκε…

1/5/2015

Δεν πρόκειται για νταούλι αλλά για ξυλόφωνο. Πρόκειται για ένα έντιμο συμβιβασμό, αρκεί να βρεθούν αγορές που θα χορέψουν!

Μουσική για αγορές

Δεν είναι νταούλι αλλά ξυλόφωνο. Πρόκειται για ένα έντιμο συμβιβασμό, αρκεί να βρεθούν αγορές που θα χορέψουν!

~ από MAKIS στο 2 Μαΐου, 2015.

Σχολιάστε