ΜΕΡΕΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΆΙ-ΣΥΜΙΟΥ

.

Το πανηγύρι του Άϊ-Συμιού

.

ΜΕΡΕΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΆΙ-ΣΥΜΙΟΥ

Το εφετινό πανηγύρι του Άι-Συμιού – σύμφωνα με αναλυτές για… τα πανηγύρια – θα έχει τετραπλό χαρακτήρα , ήτοι πέρα των τριών… συνιστωσών – θρησκευτικής, ιστορικής και διονυσιακής – φέτος θα έχει και μια ακόμα, την πολιτική, λόγω των εκλογών που θα ακολουθήσουν δυο Κυριακές αργότερα, στις 17 Ιουνίου.

Ακολουθώντας την αύρα της Αύρας[1], της γνωστής σκηνοθέτιδος, έφθασα – πού νομίζετε; – στην παρέα του καπετάν Θωμά! Παρέα του επιστημονικού, καλλιτεχνικού, εφοπλιστικού και γιατί να το κρύψομεν άλλωστε; – του νέου πολιτικού κατεστημένου. Εξωπαρεϊκοί παρατηρητές θεωρούν την παρέα ως την αφανή συνιστώσα γνωστού κόμματος εξουσίας, αποδίδοντάς της μάλιστα τον διακριτικο τίτλο «ΠΙΠΙΖΑ». Αυτό, βεβαίως, δεν είναι απόλυτα σωστό γιατί είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την ύπαρξη ενός τουλάχιστον θύλακος παλαιοκαμματικής ραφής και πρασινοντολμαδί αποχρώσεως. Για τον θύλακα αυτό διαδίδεται μάλιστα ότι θα επιχειρήσει την βαθμιαία προσέγγιση της νέας κατάστασης, ιδίως εάν τα πολιτικά πράγματα εξελιχθούν σύμφωνα με τις τρέχουσες τάσεις και προβλέψεις. Ακούστηκε μάλιστα να εξομολογείται σε κύκλο (μπορεί και να’ταν… ημικύκλιο) φίλων του ότι άρχισε να διαφοροποιείται από τότε που εξύρισε τον μύστακά του… σύρριζα! Στην περίπτωση αυτή θα αποτελέσει νέα συνιστώσα με το όνομα… «ΓΥΡΙΖΑ» και θα επιδιώξει την ανάληψη της προεδρίας γνωστής κρατικής εταιρείας στοιχημάτων.

Δεν θέλω να κινδυνολογήσω, αλλά εάν ο ταμίας της παρέας Νίκος αναβαθμισθεί σε Τραπεζίτη και εκτοπίσει τον… Προβόπουλο, τότε η επιστροφή στη δραχμή δεν θα έχει επιβληθεί από τη… ν-Ευροζώνη (μας έχει σπάσει τα νεύρα) αλλά από ενδοαϊσυμιώτικα κέντρα τα οποία  μίσησαν το ΕΥΡΩ εξ αρχής, λόγω των δυσχερειών που προκάλεσε στη διαδικασία της χαρτούρας. Αυτή η διάσταση δεν είναι ευρέως γνωστή ενώ έχει διαλάθει την προσοχή και των εγκύρων αναλυτών Βαροφάκη και Λαπαβίτσα. Αντίθετα, η δραχμή αποτελεί τον διακαή πόθο του προέδρου της GBM[2], Κακαρούγκα και των περί την πανήγυρη κολλυβιστών για ευνοήτους λόγους. Εάν τα πράγματα εξελιχθούν διαφορετικά, θα υπάρξουν δραματικές αλλαγές και για λόγους οικονομίας κλίμακος, σύμφωνα με το σχέδια της Τρόικας, ο Άι-Συμιός θα απορροφήσει την Αγιά-Αγάθη και τον άι-Λια, ενώ θα καταργηθεί το αντάμωμα της Πάνω Καλαβρούζας με την Κάτω. Απλώς ο Γιάννης Καλαβρούζος θα συναντά τον ξαδερφό του Χρήστο στο Μεσολόγγι για ένα καφέ ή ποτό. Πάντως, η νέα δραχμή, απ’ ότι διέρρευσε από το Νομισματοκοπείο, θα έχει διαφορετική εμφάνιση από αυτή που ξέραμε. Το κατοστάρικο, που ενδιαφέρει άμεσα τους Άϊ-Συμιώτες, από τη μια μερια θα έχει το μοναστήρι του αγίου και από την άλλη την κεφαλή καπετάνιου που θα επιλεγεί… άνευ διαγωνισμού. Το παλιό πενηντάρικο θα ονομαστεί μνα (…μνάκι, το υποκοριστικό) και το χιλιάρικο… μνάρα. Ο άφραγκος θα εξακολουθήσει να λέγεται… μινάρας!

Μέσα στο κλίμα της δημοσκοπικής ευφορίας που επικρατεί, φαίνεται πως λίγα υπουργεία έχουν μείνει ακόμα αδιάθετα. Ο κόκκινος γυμναστής – βολεϊμπολίστας Κώστα Κούστα έχει καπαρώσει το υφυπουργείο Αθλητισμού, ο Μαγκλάρας το Υγείας, ο Επίτιμος το υπό ίδρυση υπουργείο Ναυτιλίας , ο Προεστός το Τουρισμού και ο Καπετάνιος την προεδρία της… Κεφαλαιαγοράς. Ο Λαλής θα αναλάβει διοικητής του Ι.Κ.Α. με εντολή να αποτρέψει τις οσημέραι αυξανόμενες «δουλειές με φούντες» ενίων χρυσοχέρηδων του Οργανισμού. Ο Κουρουπλής, η τειρεσιακή συνιστώσα, παρακολουθεί τα πράγματα εκ του σύνεγγυς, αλλά – όπως το συνηθίζουμε στο κλαμπ μας –κάνει τα στραβά μάτια. Εννοείται ότι τη διεύθυνση της κρατικής τηλεόρασης θα αναλάβει ο έμπειρος περί τα τηλεοπτικά Ριτζ.

Κλείνοντας την ανταπόκρισή μας από το πανηγύρι σημειώνουμε ότι η συγκέντρωση της παρέας στο χώρο του πρώην φαρμακείου Μηλιώνη (και μετέπειτα Γαρμπή) έγινε προς χάρη του φαρμακοτρίφτη Μπάμπη, προκειμένου να διασκεδαστεί το ψυχικό του άλγος μετά την περυσινή αποχώρησή του από την παρέα του μέντορά του Ασημάκη. Λέγεται  ότι λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητος θα εκτοπίσει από τη θέση του τον ελέω Θεού και Άι-Συμιού φαρμακοποιό Φελλίνι ο οποίος εφεξής θα ασχολείται αποκλειστικά με τον συντονισμό των τηλεοπτικών συνεργείων που βιντεοσκοπούν κατά παράδοση την παρέα. Ο εξ αίματος εξαδελφός μου πλήν της εστίασης και του κολλυβισμού (μέχρι να το γυρίσουμε στα… μνάκια) θα ασχοληθεί και με τον συγχρονισμό των «όοοπααα», ενώ ο εξ αγχιστείας συγγενής μου Κωσταντάρας θα εξακολουθήσει την έψησιν των εγχέλυων όπως και κατά το παρελθόν, εισάγοντας όμως τον συντονισμό των καθηκόντων του με… SMS (Σου’στλα – Μου’στλες – Σου’στλα). Καλές αντάμωσες…

Παραπομπές


[1]  Αύρα: κρίμα που ο αείμνηστος Θόδωρος Αγγελόπουλος έφυγε με το μαράζι ότι δεν πρόλαβε να δει στις οθόνες το από 20ετίας κυοφορούμενο από τη δική μας Αύρα ντοκιμαντέρ για το πανηγύρι του Άι-Συμιού.

[2]  GBM: Gypsy Bank of Messolonghi

.

Advertisements

~ από MAKIS στο Ιουνίου 1, 2012.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s