ΦΟΥΛΙΒΑΡ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΦΡΙΤΣ

 

Γίναμε βούκινο!

ΦΟΥΛΙΒΑΡ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΦΡΙΤΣ

«Είναι κρίμα»! Στα τσέχικα η φράση αποδίδεται με τη λέξη «skoda». Τελικά, «SKODA» είναι το τζιπ που επέλεξε να αγοράσει, σύμφωνα με πληροφορίες μας από το «MOUGGOS PRESS», ο επαναστάτης γιατρός Foulivar για να αλωνίζει την πατρογονική φάρμα του, στα φημισμένα Κράβαρα. Τζάμπα πήγαν οι νουθεσίες μας να μην δελεαστεί από τα καπιταλιστικά καταναλωτικά πρότυπα και να περιοριστεί στην αγορά ενός …βιολογικού 4Χ4, αγοράζοντας ένα ψαρή ή ένα …ντορή. Αντ’ αυτού, όχι μόνο πήγε με το ντορό, αλλά επέλεξε και προϊόν εταιρείας γερμανικού ομίλου! Δεν μας έφτανε το …ΔΝΤ, έχουμε και τον …Φουλιβάρ. Τι να πρωτοκάνουμε ζάφτ’; Που πήγαν οι αντιμνημονιακοί αφορισμοί του, που πήγαν οι παραινέσεις του για ξεδόντιασμα του καπιταλισμού, που πήγαν οι προσβολές του “STERN” με την @ωλοδακτυλοχειρονομούσα Αφροδίτη, και τα λοιπά και τα λοιπά; Δέκα κιλά e-mail …κτακόκκινα μου στέλνει κάθε μέρα καταφερόμενος κατά της μπουρζουαζίας και του διαπλεκόμενου καπιταλισμού. Με έχει …ξ-email-ιάσει, κυριολεκτικά! Και καθώς έχω και τ’ στραβομάρα μ’, όταν τον βλέπω πότε τον μπερδεύω με τον Γκεβάρα και πότε με τον Μπολιβάρ! Τελικά μήπως έχω να κάνω με ένα πεφωτισμένο …μπολιάρ’: Ας επέλεγε, τέλος πάντων, ένα …PANDA! Να του φύγει ο (νεοελληνικός) καημός του τζιπ και να φάει, στο κάτω κάτω, ψωμί και κανένας Ιταλός σύντροφος, από εκείνους με τους οποίους τραγούδαγε παρέα το «avanti popolo pantiera rosa», στους δρόμους της Φλωρεντίας τη δεκαετία του ογδόντα. Αντ’ αυτών …Φριτς! Φριξ! Φρίξον ήλιε της Επανάστασης! Φυσικά, για να κρατάμε λίγο και τα προσχήματα και για να έχουμε άλλοθι, όταν θα έρθει η ώρα της κρίσης και θα στηθούν λαϊκά δικαστήρια στην κεντρική πλατεία της Τερψιθέας, οπότε τα …άλογα θα λάβουν εκδίκηση, ο ιατρός εσκεμμένα επέλεξε όχημα που παραπέμπει ιστορικά σε χώρα του τέως ανατολικού μπλοκ. Η αναλυτική του όμως δεινότητα θα έπρεπε να του είχε ψιθυρίσει στ’ αυτί ότι σχεδόν όλες αυτές οι χώρες ανήκουν σήμερα στην πρωτοκαθεδρία της συντήρησης.

Τέλος πάντων, εμείς ως φίλοι και μεγαλύτεροι, αυτό που είχαμε να του πούμε, του το είπαμε. Διακριτικά και με τρόπο. Σκόντα ο Φουλιβάρ; Σκόντα! Δεν σκοντάφτουμε σε τέτοια. Βάρδα μην μας πει να τον σπρώξουμε! Αφού τον …στραβοκοιτάξουμε, θα αρχίσουμε να σφυρίζουμε αδιάφορα. Για να ανέβει …αμπωχτά στην Ελατού δεν του φτάνει μια Χαρά, αλλά θέλει ολόκληρη τη …Χαροκόπειο! Πάντως, καλό θα ήταν πριν δοκιμάσει το τζιπ στα Κράβαρα, να το διαθέσει για ένα με δυο χρόνια στην υπηρεσία της αϊσυμιώτικης παρέας του για στρώσιμο! Μάλιστα, προκειμένου να κρατήσει επαφή και με την παράδοση, τον συμβουλεύουμε να μεριμνήσει, μεταξύ των αξεσουάρ που πρόκειται να βάλει, να συμπεριλάβει απαραιτήτως και ένα …σατίλι. Καλό είναι, αυτοί που θα …σπρώχνουν να έχουν και λίγο νερό για ξεδίψασμα! Καλοτάξιδο…

2Χ2

Advertisements

~ από MAKIS στο Φεβρουαρίου 27, 2011.

Ένα Σχόλιο to “ΦΟΥΛΙΒΑΡ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΦΡΙΤΣ”

  1. Ύστερα από την επισήμανση του ιατρού ότι το τελικώς επιλεγέν όχημα δεν είναι 4Χ4, αλλά 4Χ2 [λόγω της οικονομικής στενότητος που μαστίζει την …Ευζώνη (= την Ελλάδα ως υποσυνόλου της Ευρωζώνης)], είμαστε υποχρεωμένοι να αναπροσαρμόσουμε την τελική μας πρόταση και αντί του αρχικώς προταθέντος βιολογικού 4Χ4, προτείνουμε την …δουνουτοϊκή εκδοχή του οικονομικότερου …2Χ2, βγαλμένη μέσα από τα γενετικά εργαστήρια των Βαυαρών (βλέπε ανωτέρω)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: