ΕΝΑΣ “ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ” ΕΠΙΛΕΓΕΙ …ΤΖΙΠ!

ΟΙ ΤΡΟΧΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 

Όταν έχεις οργανώσει καλά το δίκτυο πληροφοριών σου, ούτε ειδησεογραφικά πρακτορεία χρειάζεσαι, ούτε ιντερνέτια και τέτοια. Γενικώς, δεν έχεις …σεκλέτια ενημέρωσης περί του «γίγνεσθαι» αφού οι πληροφορίες σε κατακλύζουν πανταχόθεν. Η πληροφορία, λοιπόν, ότι γνωστός (…περιφερειακός) επαναστάτης ταλαιπωρείται από το κρίσιμο δίλημμα της επιλογής οχήματος  4Χ4, μας ήρθε …βουνοκατέβατη από τα ορεινό όγκο της κραβαρίτικης Ναυπακτίας. Δεν επιθυμώ να αποκαλύψω το όνομα του εν διλήμματι περιπεσόντος αγωνιστού, αλλά ούτε μου αρέσει να αφήνω τους αναγνώστες των «σαλτσινολογιών» στο σκότος της άγνοιας, φανικού συνδρόμου ένεκεν. Γι’ αυτό θα σας δώσω μερικές νύξειςς περί του προσώπου, ώστε εάν το εικάσετε και εάν τυχόν ανήκει στο φιλικό σας περιβάλλον, να είστε προετοιμασμένοι να επιδείξετε την δέουσα κατανόηση στο …ψυχοκαταναλωτικό δράμα του και, ενδεχομένως, να συμβάλλετε στη διαμόρφωση της επιλογής του, όπως θα επιχειρήσω και προσωπικώς, αν και οι γνώσεις μου για τα 4Χ4 είναι σαφώς υποδεέστερες από εκείνες για τα …πέντε επί …πέντε!

Μια και μιλάμε για επαναστάτες, με ένα και μόνο «κλασσικό» επαναστάτη κατάφερα να εντοπίσω αναλογίες, ομοιότητες και …ομοιοκαταληξίες, ακόμα! Δεν θέλω να σας επηρεάσω, αλλά και πάλι δεν μπορώ να κρατήσω για μυστικό την κοινή τους …κατάληξη σε «-άρα». Ο μεν σε «-βάρα» (ίσως γιατί …βάραγε τον καπιταλισμό), ο δε σε «-λάρα», ίσως γιατί έσπασε τα …τε-λάρα (πλαίσια) του ιατρικού κατεστημένου! Ορίστε, μόλις μου ξέφυγε και το δεύτερο κοινό τους στοιχείο: το ιατρικό επάγγελμα! Ο μεν δεν μπόρεσε να κάνει ειδικότητα, επειδή τον απορρόφησε ο αγώνας, ο δε άλλος …πρόλαβε, πριν κλείσει ο προηγούμενος αιώνας και σήμερα τον καμαρώνουμε διευθυντή! Θα πω και το τρίτο κοινό στοιχείο των δύο ανδρών και θα σταματήσω γιατί οι αναλογίες είναι ατελείωτες. Ο μεν ένας σημείωσε την σημαντικότερη νίκη των ανταρτών της Κούβας στη Σάντα Κλάρα, ο δε άλλος, ο «δικός» μας, ως παις, έστηνε …κλάρα για γαρδέλια στο Μεσολόγγι. Δεν μπορώ να μην τονίσω πως και οι δυο έδρασαν μακριά από τον τόπο καταγωγής τους και ότι δεν πήραν …παπούτσια από τον τόπο τους. Ο μεν Αργεντίνος πήρε …περουβιανές μπότες, ο δε Μεσολογγίτης προτίμησε …φουλιστανικές ελβιέλες!

Άντε τώρα να ψάξεις να βρεις τζιπ που να ταιριάζει στα μέτρα του και στις ιδεολογικές ανάγκες του! Κατ’ αρχήν, για λόγους επαναστατικής δεοντολογίας, είμαστε υποχρεωμένοι να αποκλείσουμε τα αμερικάνικα (…αντιδραστικά) οχήματα της εταιρείας JEEP, ήτοι:

  • Cherokee (αφού ξεκαλάμισαν τους Ινδιάνους, τους πουλάνε τώρα ως …τζιπ!),
  • Wrangler (μη ξεχνάμε και τους αδερφοκαουμπόϋδες του …Brokeback Mountain),
  • Patriot (όπου “πατριώτες” ονομάζονται οι “νταβατζήδες” των άλλων),
  • Liberty (κόψιμο για την «ελευθερία», αρκεί να εξυπηρετεί την ασυδοσία!) κ.λπ.

Θα στριφογύριζε στον τάφο του ο Τσε εάν ο διάδοχός του ανέμιζε το λάβαρο του αγώνα καβαλώντας ένα 4Χ4 της ιμπεριαλιστικής FORD. Έτσι λοιπόν όλες οι εκδοχές της εταιρείας αυτής [Excursion, Ranger, Kuga, …Fuga, …Lugra κ.ά.]αποκλείονται με συνοπτικές διαδικασίες. Eπαναστατικώ τρόπω, που λένε! Ένα επί πλέον, αλλά εξ ίσου σημαντικό, επιβαρυντικό στοιχείο για τη μάρκα «ΦΟΡΝΤ» αποτελεί και το ομώνυμο ίδρυμα, καμουφλαρισμένο όργανο της CIA. Το «Ίδρυμα Φορντ» ήταν υπεύθυνο για τις διαβόητες «χορηγίες Φορντ» (κατά τη διάρκεια της 7-ετίας) που στόχευαν στην προώθηση των σχεδίων της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, με …«ήπιο» τρόπο, μέσω του εκμαυλισμού των «πνευματικών ανθρώπων» (πάσης ιδεολογικής κατεύθυνσης) της χώρας,. Ομοίως, το ίδιο «ευαγές» ίδρυμα (όπως και κάποια άλλα, π.χ. «Ίδρυμα SOROS») βρίσκονται πίσω από τις περισσότερες -φαινομενικά αθώες – «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις», ένα σχετικά καινούργιο φρούτο που ευδοκιμεί σε όλο τον κόσμο και αποτελεί τον «δούρειο ίππο» για την εξυπηρέτηση των σκοπών της λεγόμενης «Νέας Τάξης» πραγμάτων.

Αποκλείοντας την FORD, γλυτώνουμε ταυτόχρονα και τον εσωτερικό ανταγωνισμό στην αϊσυμιώτικη παρέα του επαναστάτη ιατρού, όπου ως γνωστόν ένας …γνωστός άγνωστος κοινωνικοπολιτικός παράγοντας είναι από ετών κάτοχος ενός τοιούτου βδελυγματικού οχήματος! Μαζί με τη FORD ας ξεχάσουμε και την VOLVO που της ανήκει… Γιατρέ,  μην μελαγχολείς, έχει και άλλα η πιάτσα!

Συνεχίζοντας ακάθεκτοι το ξεσκαρτάρισμα της αγοράς, είμαστε, ομοίως, υποχρεωμένοι να αποκλείσουμε – πέραν των οχημάτων των προμνησθεισών εταιρειών – και όλα τα τζιπ-σύμβολα της μπουρζουαζίας, ήτοι:

  • ΜERCEDES -BENZ: Στη …Mercedes Sosa λέμε ναι, στη Μercedes-Benz λέμε …ΟΧΙ! Άσε που δεν μπορείς να την κυκλοφορήσεις στα Εξάρχεια χωρίς την άδεια του …Μολότοφ! Κρατάμε μόνο μια μικρή επιφύλαξη για την περίπτωση της προσφοράς εκείνης που θα είχε συνημμένες τις …Κλώντια και Χάϊντι!
  • BMW: Ισχύουν τα ίδια με την προηγούμενη εταιρεία. Επί πλέον< είναι στατιστικά αποδεδειγμένο πως οι πιο μαλάκες οδηγοί (και μάλιστα …γιατροί) οδηγούν …BMW!
  • PORSCHE: Φυσικά μιλάμε, πάντα, για το αγαπημένο Cayenne των νεοελλήνων της αρπαχτής και της μίζας. Στην Ελλάδα η Πόρσε στέλνει ειδική πολυτελή έκδοση, διασκευασμένη να αντέχει στα κακοτράχαλα …υψώματα του Κολωνακίου, την γνωστή …«Όρσε», με σήμα την ανοιχτή παλάμη, γνωστότερη και ως …5Χ5. Είναι το όχημα που ιντριγκάρει πολιτικούς κάθε βαθμίδας και κολάζει …δεσποτάδες. Σύμφωνα με τη διεθνή εταιρεία δημοσκοπήσεων Nielsen η χώρα μας, η Ελλάδα του ΔΝΤ, είναι πρώτη στην «κατά κεφαλήν κατανάλωση» Porsche Cayenne και στην πρώτη πεντάδα σε όλες τις μεγάλες και διάσημες μάρκες, παγκοσμίως! Από Ψωροκώσταινα σε …Π-όρσεκώσταινα, δηλαδή! Δεν χρειάζεται να πούμε πως ο ιδρυτής της Φέρντιναντ Πόρσε κατασκεύασε με εντολή του Χίτλερ τον γνωστό «σκαραβαίο» (σύμβολο της μετέπειτα Volkswagen) και πως ήταν στην υπηρεσία του Γ’ Ράϊχ κατασκευάζοντας στρατιωτικά οχήματα και τανκς. Μετά τον πόλεμο, πέρασε 20 μήνες σε γαλλικό …φρέσκο και κατόπιν την έκανε με …πόρσε! Λοιπόν, μακριά από πόρσε, γιατρέ, αλλιώς όλες οι σέχτες θα εκδράμουν στην Πάτρα!
  • VOLKSWAGEN: Από τα στρατιωτικά τζιπ των ναζί (Kubelwagen) στα …ναζιάρικα και γκλαμουράτα 4Χ4 Tuareg και Tiguan των εθνικών μας οδών. Γιατρέ, δεν θέλω ούτε κιχ!

Τα  λοιπά, γερμανικής κατασκευής οχήματα (OPEL, AUDI κ.α.), αλλά και εκείνα άλλων εταιρειών, ισπανικών (SEAT), αμερικανικών , ιταλικών, γιαπωνέζικων κ.λπ. που ανήκουν, ολικώς ή μερικώς, σε γερμανικούς ομίλους – πέραν των «ιδεολογικών κουσουριών» που κουβαλούν – αποκλείονται και για …μνημονιακούς λόγους, δηλαδή είτε γατί μας θυμίζουν το «μνημόνιο», είτε γιατί μας μυρίζουν …Μέρκελ!

Φυσικά, δεν γίνεται κουβέντα για τα διάφορα μοντέλα της (τέως βρετανικών και νυν …ινδικών συμφερόντων – πάει, χάλασε ο κόσμος!) εταιρείας LAND ROVER (Defender, Discovery, Freelander και Range Rover) γιατί έχει βρομίσει το Κολωνάκι και ο κάμπος της Λάρισας από δαύτα. Ομοίως, δε θα σου συνιστούσα τα απλησίαστα, από πλευράς τιμής, LEXUS, γιατί ο …αποκλειστικός εισαγωγέας τους, η Βουλή των Ελλήνων, τα «φέρνει» αποκλειστικά και μόνο για να τα μοιράσει δωρεάν στα αναξιοπαθούντα μέλη της, που δεν βολεύονται με τα δευτεροκλασάτα …κάρα των 30 και 40 χιλιάδων ευρώ! Έτσι κι αλλιώς τα τρισέγγονά μας θα πληρώνουν τα σπασμένα τους. Τι λες, γιατρέ, να πάρω κανένα …LEXUtanil ή να κατέβω στην Πάτρα και να βγούμε στο βουνό; Εννοείται, αφού καταλήξεις στο όχημα των ονείρων σου.

Μετά τα παραπάνω, έχοντας αποκλείσει Γερμανούς και Αμερικάνους, θα πρέπει για λόγους ενδοκοινοτικής και ενδονατοϊκής ισορροπίας να αποκλείσουμε και τους Γάλλους, παρά την όποια συμπάθειά μας προς την Κάρλα και την πληθώρα των ευγενών συγγενών και φίλων μας. Τέλος, βγάζουμε στη μπάντα τα Κορεάτικα, ως λιγότερο αξιόπιστα, και ποια μας μένουν; Τα …γιαπωνέζικα και τα ιταλικά! Χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, λαμβάνοντας υπόψη την «λάτιν» κουλτούρα και τις σπουδές του εποχουμένου ανδρός, επιλέγουμε τα ιταλικά, ήτοι το αυτοκίνητο που θα διάλεγαν και οι …Ερυθρές Ταξιαρχίες: το επαναστατικό αυτοκίνητο …FIAT PANDA!

Γιατρέ, σε έφερα στην Ιθάκη, αλλά – δυστυχώς  – νερό δεν θα πιεις! Θα ξέρεις ότι το 90% των Ελλήνων πιστεύει πως «τα πάντα …γαμι@@νται!». Συνεπώς, δεν μπορείς να κυκλοφορείς με ένα …κεκραγμένο αυτοκίνητο! Ή θα κάνεις υπομονή, ώσπου να βγεί στην αγορά το …κινέζικο [4Χ4]Χ4 (όπου το έξτρα 4 αντιπροσωπεύει τα άτομα που …σπρώχνουν} ή θα βολευτείς με το …βιολογικό 4Χ4 του συντρόφου Τσε, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία. Κατά τα άλλα, είσαι ελεύθερος να επιλέξεις ότι επιθυμεί η …Ίλδα!

http://makispassisis.wordpress.com/2010/04/29/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B7%CF%84%CF%89%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%83-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%B1-%CF%83%CE%B1%CF%83/

Advertisements

~ από MAKIS στο Ιανουαρίου 20, 2011.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s