ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ε

Εύχομαι η καινούργια χρονιά να είναι καλή για όλους μας, τουλάχιστον σε ότι αφορά τα θέματα υγείας, γιατί για τα υπόλοιπα, οικονομικά, δηλαδή, πολιτικά και τα τοιαύτα, χωρίς να έχω αστρολογικές ικανότητες, είναι εύκολο να προβλέψω ότι θα είναι και αυτή μια …κοψοχρονιά, όπως δηλ. ήταν και το πνέον τα λοίσθια 2010, όπου – κατά το μάλλον ή ήττον – πετσοκοφτήκαμε οι περισσότεροι, και μάλιστα χωρίς να φταίμε. Βέβαια, εκείνοι που ισχυρίζονται πως «όλοι φταίμε», καλώς πετσοκόφτηκαν, γιατί μάλλον κάτι περισσότερο θα ξέρουν από τους υπόλοιπους ή, εάν όχι, μάλλον θα αισθάνονται ότι κάτι «συνέφαγαν» παρέα με τον ευτραφή κουραδοπαραγωγό αντιπρόεδρο της εξοχωτάτης κυβερνητικής αχρηστοκρατίας.

Εγώ, πάντως, ευγνωμονώ την εκδρομολόγο Ασπασία και τον στυλίτη Προεστό που είχαν την έμπνευση να με …παρασύρουν στα Μαγκλαροχώρια, τα οποία, πρώτα ο Στρος Καν, θα ξαναεπισκεφθώ μετά την λήξη του Μνημονίου, εκτός και αν, εν τω μεταξύ χρεωκοπήσουμε αμετάκλητα και πάρουμε τα βουνά! Ευτυχώς, ο Μαγκλάρας δεν ήταν εκεί, ως εθίζει όταν …περιμένει επισκέπτες, και έτσι περάσαμε το διήμερο (…ευτυχώς δεν ήταν ούτε τριήμερο) ήσυχα, όμορφα κι απλά, σκοτώνοντας ιπτάμενα ζωύφια και …ενίοτε τρώγοντας κάποια από αυτά, ως …βούτημα του καφέ! Γιατί, αλλιώς, θα εξεσκιζόμεθα εις τα ψητά αρνιά και τα γουρουνόπουλα, τα οποία ο Μαγκλάρας εκτρέφει κατά παράδοση στην φάρμα που πλαισιώνει τον …αρτεσιανό (πάντα …κεκλιμένο) πύργο του, ειδικά για να περιποιείται όσους κάνουν τη …θυσία να επισκεφτούν το χωριό του το οποίο, κατά τον Παυσανία (όχι τον …ταξιτζή) «έχει ως αξιοθέατον την αντικρινή του Τερψιθέα, γνωστή και ως γη των …σαλουροειδών».

Μιλώντας δε για τη φάρμα του Μαγκλάρα, σας προκαλώ για μια μικρή επίσκεψη στη «ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΚΝΩΔΑΛΩΝ» (τοποθεσία …YOUTUBE), για να πάρετε λίγη «ευχάριστη» αγανάκτηση, εάν δεν είχατε αρκετή μέσα στο 2010.

«Η ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΚΝΩΔΑΛΩΝ» (Video, παραγωγή: Φανός, 15 + 15 λεπτά)

http://www.youtube.com/watch?v=jYYDXyTbAh4 (Μέρος 1)

http://www.youtube.com/watch?v=g15PT1SkijQ (Μέρος 2)

Advertisements

~ από MAKIS στο Δεκέμβριος 31, 2010.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: