FACEBOOK ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΔΑΝΤΕΛΑ

 

FACEBOOK ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΔΑΝΤΕΛΑ

Παρόλο που η ηλεκτρονική εποχή με ενδιαφέρει, με εξυπηρετεί και ως κάποιο βαθμό με ενθουσιάζει, ένα από τα φρούτα της – το γνωστό facebook – δεν μπορώ να πω ότι μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Κάποια στιγμή υπέκυψα στον πειρασμό και συνδέθηκα, αλλά δεν έμεινα παραπάνω από ένα με δύο μήνες γιατί διαπίστωσα ότι έτρωγε το χρόνο μου – τον πολύτιμο χρόνο ενός …σοφού συνταξιούχου – με ένα σχετικά χαζό τρόπο. Δημιουργώντας αρκετούς «φίλους», εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν ήδη γνωστοι, και για να συμπεριφερθώ στοιχειωδώς ευγενικά, έπρεπε να αναλώνω πολυ χρόνο διαβάζοντας και απαντώντας σε μηνύματα. Μου θύμισε τα αντίστοιχα «λευκώματα» των παιδικών μας χρόνων. Μπορεί να είναι ενδιαφέρον για τη νεολαία, που μέσα απ’ αυτό έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί γνωριμίες με άτομα αντιστοίχων ενδιαφερόντων απ’ όλο τον κόσμο και να ανταλλάσει απόψεις, ίσως δε και για ωριμότερες ηλικίες, στην περίπτωση που αρέσκονται στην επικοινωνία ή δεν έχουν κάτι πιο ενδιαφέρον να περάσουν την ώρα τους. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους «κακούς λύκους» που προσπαθούν – μεταμφιεσμένοι σε γιαγιάδες – να ξελογιάσουν την Κοκκινοσκουφίτσα ή τους …παπούδες που,  προσποιούμενοι τα «τζόβενα», επιδιώκουν την αλίευση …συναγρίδων δηλώνοντας …ψωλιόγκους!

Ο παραπάνω πρόλογος σχετίζεται με την ερώτηση-απορία φίλων, που εκφράστηκε στις «σαλτσινολογίες»,  σχετικά με το ποιος κρύβεται πίσω από τον 54άρη Μεσολογγίτη που υπογράφει στο facebook με μικρό όνομα που παραπέμπει, λόγω της σπανιότητός του, σε γνωστό μεν άτομο, προπολεμικής όμως ηλικίας. Επειδή στο προφίλ του «φίλου» των απορούντων φίλων δεν υπάρχει φωτογραφία (άβατος γαρ η ψυχή και το …αβατάρ του κυρίου), ούτε άλλα στοιχεία για την μετά βεβαιότητος ταυτοποίησή του, οι εικασίες δίνουν και παίρνουν, με αποτέλεσμα να έχει αναστατωθεί ολόκληρη η μεσολογγίτικη κοινωνία του facebook σε βαθμό ci-book!

Εάν αποκλείσουμε το ενδεχόμενο της επί τούτου παραποίησης των ηλικιακών στοιχείων του χρήστη από τον ίδιο τον χρήστη, τότε προκύπτει θέμα παραπλανητικής χρήσης του μικρού ονόματος επωνύμου (σελέμπριτι, που λένε οι …σελέμηδες αγγλομαθείς) με άγνωστους σκοπούς. Σαν να λέμε ότι ο Φανός μπαίνει στο Facebook δηλώνοντας ως ηλικία τα γενέθλια του Ζούκα και βάζοντας σαν φωτογραφία τη φάτσα του …Προεστού! Ή ότι ο Φανός υπογράφει ως …Ζούκας!

Ρωτώντας ο ένας τον άλλον για το ποιος κρύβεται πίσω από την ημερομηνία γέννησης 26-02-1956, η πλειοψηφία των φεϊσμπουκάδων έφθασε σε αδιέξοδο, όπερ και τους οδήγησε στο μπλογκ μας, ζητώντας την συνδρομή του για την επίλυση του ηλεκτρονικού γρίφου. Ημείς, τιθέμενοι στην διάθεσή των φίλων μας, και για να αποφύγουμε τυχόν επέμβαση της αστυνομίας ηλεκτρονικού εγκλήματος, διεξάγουμε το παρακάτω γκάλοπ  προκειμένου να διασκεδάσουμε τους φόβους του διαδικτυακού κοινού για το ενδεχόμενο ύπαρξης κάποιου σαρδανάπαλου ή σατύρου όπισθεν της ανωνυμίας. Το ερωτηματολόγιο εκπονήθηκε από επιτροπή, υπό την υψηλή εποπτεία του διασήμου Costa Cousta, σε γιάφκα των Εξαρχείων.

Digital χαμαίμηλον για ...τζόβενα του facebook!

~ από MAKIS στο Μαΐου 10, 2010.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: