ΑΝΕΥ ΕΦΕΣΕΩΣ…

...μασκαράδες για πάντα!

ΑΝΕΥ ΕΦΕΣΕΩΣ

Τέλος κακό, όλα κακά, ψυχρά κι ανάποδα! Τέλος, λοιπόν, και στο ζήτημα της έδρας του Εφετείου της Δυτικής Στερεάς Ελλάδος! Ο κύβος ερρίφθη, αν και όλοι ξέραμε από την αρχή το αποτέλεσμα, μιας και ήταν φανερά «πειραγμένος» ώστε να να δείξει «Φουλιστάν». Όπως το περίμεναν, άλλωστε, οι μη βαυκαλιζόμενοι περί της ευαισθησίας της ελληνικής πολιτείας για θεσμούς και τα τοιαύτα. Ο σοσιαλιστικός Θεός τής Ελλάδος πήρε την ίδια απόφαση που είχε πάρει, αλλά δεν πρόλαβε να υλοποιήσει, και ο προκάτοχός του της «επάρατης» πτέρυγας, της δεξιάς. Έτσι λοιπόν, όλοι οι επάρατοι, τρισκατάρατοι και λοιποί ποικιλόχρωμοι αυνάνες «θεοί» της …τέως Ελλάδας τακίμιασαν, για μια εισέτι φορά, εις βάρος της «Κολυμβήθρας του Γένους» για να την κάνουν …κολυμπηθρόξυλο! Μια τακιμιά με προϊστορία, από ανθρώπους που δε νοιάζονται για Θεσμούς, Θυσίες και Ιστορίες, αλλά μόνο για την μικροπολιτική και, μέσω αυτής, για τη διατήρηση της εξουσίας με κάθε τρόπο! Οταν πρόκειται να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, το μόνο που μετράει για δαύτους είναι τα «κουκιά». Τα κουκιά που διασφαλίζουν την εξουσία. Την εξουσία που διασφαλίζει τη δύναμη και, ως εικός, την μπαγόρδα! «Σοσιαλιστική» και «φιλελεύθερη». Δικομματική συγχορδία για να μην πέσει ψίχουλο πραραέξω! Παρά το γεγονός ότι η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, ως πρωτεύουσα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, είχε το ιστορικό, νομικό, διοικητικό και πολιτικό δικαίωμα για την ίδρυση (επανίδρυση) του Εφετείου, αφού όλα τα Εφετεία της χώρας μας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ιδρυθεί στις πρωτεύουσες των νομών, ο κλήρος έπεσε (από τα κορίτσια) στο Φουλιστάν! Οι θεσμοί και οι νόμοι φαίνεται πως υπάρχουν μόνο για το «θεαθήναι». Για να περιχαρακώνουν τα «θέλω» των «ισχυρών» και να τσουβαλιάζουν τα δικαιώματα των «αδυνάτων».

Το  Μεσολόγγι των ολίγων κυάμων ήταν καταδικασμένο να χάσει, σε ένα αγώνα άνισο και ανέντιμο. Όπως ακριβώς χάνει κατά συρροή τα τελευταία πενήντα χρόνια, μέσα σε ένα πολιτικό σύστημα που έχει πέσει με τα μούτρα στο μεγάλο φαγοπότι και στην …μπουργετοποίηση της χώρας. Τις συνέπειες του πρώτου τις αισθανόμαστε σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, ενώ τα παιδιά μας είναι σίγουρο πως δεν είδαν τίποτε ακόμα από αυτό που τα περιμένει. Ως προς το δεύτερο, και ο νυν «παις», αλλά και οι προηγούμενοι «παίδες», φαλλό-παις, κοντό-παις και χονδρό-παις (κομπάρσοι – πρωθυπουργοί το επάγγελμα), έκαναν και κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους (και τη βούληση των διεθνών μεντόρων τους) για την εξάλειψη της ιστορικής μνήμης. Τα κνώδαλα και τα σκύβαλα που στελέχωναν και στελεχώνουν – πολιτικά – κρίσιμα πόστα του υπουργείου Παιδείας (τέως εθνικής) εργάζονται αόκνως προς αυτό το σκοπό. Το Μεσολόγγι, ως νόημα, στη σημερινή γενιά των πολιτικών που διαφεντεύουν τις τύχες μας, δεν λέει τίποτα ή λέει πολύ λίγα πράγματα. Ότι και να τσαμπουνάμε εμείς για θυσίες, αγώνες, πατρίδες, νεκρούς και αίματα, πέρα βρέχει. Μας στέλνουν μια φορά το χρόνο κάνα δευτεροκλασάτο υπουργό κι ένα Πρόεδρο – θεσμική πλαγγόνα – και «καθάρισαν» με την πατριωτική αυταρέσκειά μας, ως τις επόμενες γιορτές Εξόδου.

Σε ό,τι αφορά τους πολιτικούς του Νομού (μας;), από τη στιγμή που δεν έχουμε τα κουκιά και δεν μπορούμε να έχουμε τη δική μας φωνή, είμαστε απόλυτα μόνοι και χαμένοι από χέρι! Να πά’ να μακρυπηδηχτούνε όλοι τους, ανεξαιρέτως! Φυσικά, δεν τους μέμφομαι καθόλου. Από ψεύτες και σαλτιμπάγκους, που δουλεύουν για το παντεσπάνι τους και μόνο, δεν περιμένω χαϊρι για τον τόπο μου. Εκείνοι όμως που μου τη «δίνουν», κυριολεκτικά, είναι οι Μεσολογγίτες κομματικοί σφουγγοκωλάριοι που πουλάνε τον τόπο τους, χάριν των κομμάτων τους και των προσωπικών τους επιδιώξεων. Κανονικά, μετά από μια τέτοια κυβερνητική απόφαση, σαν αυτή που σχολιάζουμε εν προκειμένω, κανένας βουλευτής του κυβερνόντος κόμματος (και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να μην την ξεχνάμε) δεν θα έπρεπε να διανοείται ότι μπορεί να περάσει την Πύλη χωρίς να του ανέβει η …κατά κεφαλή (του) κατανάλωση αυγών! Μπαγιάτικων, κατά προτίμηση…

Μια συμβουλή προς ταγούς και ταγάρια: το ποδήλατο γυμνάζει τα πόδια, το κουπί γυμνάζει τα χέρια και το …διάβασμα γυμνάζει το μυαλό. Δεν αναφέρομαι στον …πούλο, γιατί αυτόν τον έχουν γυμνασμένο (χειρονακτικώς) από τα γενοφάσκια τους. Ας διαβάσουν, λοιπόν,  ένα …φιλέτο στίχων Σολωμού, μια σπιθαμή στροφών Παλαμά, ενα βραχύ εδάφιο Μακρυγιάννη, μια ουγκιά Ουγκώ, ολίγη από Γκαίτε και μια κασέλα Κασομούλη για να μάθουν (αν παίρνουν από γράμματα) που πατάνε, που βρίσκονται και που κυβερνάνε. Οι Μήδοι πλησιάζουν…  

Υ.Γ.: Το Μεσολόγγι άντεξε και δεν έπεσε στους Τούρκους. Έπεσε όμως στο χειρότερο είδος του ανθρώπινου γένους. Τους μεταλλαγμένους «Έλληνες» πολιτικούς!!!

~ από MAKIS στο Απρίλιος 16, 2010.

 
Αρέσει σε %d bloggers: