ΝΥΧΤΑ «ΚΑΚΩΝ»

Εξ αριστερών (2η σειρά): Ο εμβριθώς ακροώμενος Προεστός

 

 Σκίτσο Θ.Μπίκου: Τα κατά Μπίκον "ΚΑΚΑ" -1 

  

Η ΒΡΑΔΙΑ ΤΩΝ «ΚΑΚΩΝ»

  

Με την παρούσα ανάρτηση γίνεται μια ετεροχρονισμένη αναφορά στην παρουσίαση των «ΟΙΚΕΙΩΝ ΚΑΚΩΝ» που έγινε στην Αθήνα στις 22/02/2010. Οι …διεθνείς μου υποχρεώσεις με κράτησαν στην χειμωνιάτικη (ακόμα) Σλοβενία, από όπου αναχωρώ όσον ούπω, και μακρτά από την χειμαζόμενη Ελλάδα που, παρά την άνοιξη που μπαίνει, θα κάνει πολλά χρόνια για να ξαναδεί ήλιο. Τα κοράκια της πολιτικής έφαγαν στη διαδρομή τα χελιδόνια της άνοιξης.

Επιτέλους! Στις 22 του Φλεβάρη έγινε στην Αθήνα, αυτό που εναγωνίως περίμενε από καιρό η ντόπια και διεθνής αντι-ποιητική λογοτεχνία: η πρώτη …παγκόσμια παρουσίαση του «όζοντος» αντιποιητικού έπους «ΟΙΚΕΙΑ ΚΑΚΑ». Τη βραδιά τίμησε με την παρουσία του πλήθος φίλων και «κακοποιημένων» αναγνωστών του Φανού, προστρέξαν από όλες τις γωνιές της ευηλίου …Αττικής και των ομόρων περιοχών. Ο κατακλυσθείς χώρος του βιβλιοπωλείου των εκδόσεων «Ν. & Σ. ΜΠΑΤΣΙΟΥΛΑΣ Ο.Ε.», επί τής οδού Πανόρμου 83, ένθα εγένετο η …εναπόθεση των «ΚΑΚΩΝ» τού τα «κακώς κείμενα» της Λαμογίας ξεμπροστιάσαντος Φανού, καθαγιάστηκε από τα αβίαστα γέλια και χαμόγελα των παρευρεθέντων ακροατών. Δεν θα αναφερθώ σε παρουσίες γιατί όλες ήταν εξαιρετικές , ορισμένες δε άκρως συγκινητικές. Οι ομιλητές, Νίκος Γεωργαντζόγλου, καθηγητής τής Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας & Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Νίκος Αντωνάτος, ποιητής, δεν εφείσθησαν καλών λόγων για τα «ΚΑΚΑ» του Συμεώνος. Η ηθοποιός Λόϊσκα Αβαγιανού, με την εκφραστική απαγγελία τριών «σκωραμίδων», ανέδειξε την «ευωδία» του κειμένου με μοναδικό τρόπο. Το φόντο του πάνελ κοσμούσαν δύο σκίτσα – αφίσες του Θανάση Μπίκου: το ένα παρίστανε την εθνική μας χαβούζα (Βουλή) με την σημαία των «ΟΙΚΕΙΩΝ ΚΑΚΩΝ» κυματίζουσα και το άλλο εικόνιζε τον «αχόρταγο» (ανώνυμο – επώνυμο ταγό μας) πεπληρωμένο με τα διαχρονικά …κακά του και κακά μας. Αξίζει να αναφερθούν δύο δρώμενα που έλαβαν χώρα στο περιθώριο της παρουσίασης. Στο πρώτο, επνευσμένο από το χαστούκι της Αθήνη προς τη Μιμή, ο …αθηνιασμένος Μπίκος χαστούκισε εικονικά τον ποιήσαντα τα «ΚΑΚΑ», ενώ στο δεύτερο, εμπνευσμένο από το παραμύθι της κοκκινοσκουφίτσας, ο ίδιος …περφόρμερ, κακός λύκος – Μπίκος, προσπάθησε να παρενοχλήσει τον …κοκκινοσκούφη παρα-ποιητή, κραδαίνοντας απειλητικά ένα απεχθές έντυπο ακατανόμαστου συλλόγου! Η βραδιά ολοκληρώθηκε, ως άρμοζε: διονυσιακά ! Ουδέν «ΚΑΚΟΝ» αμιγές καλού!

 Δεν μπορώ να προδικάσω την τύχη των «ΟΙΚΕΙΩΝ ΚΑΚΩΝ». Από τις αυθόρμητες αντιδράσεις των πρώτων που τα διάβασαν, οσμίζομαι πως μάλλον θα αρέσουν, παρόλο που δεν φτιάχτηκαν για να θωπεύσουν, αλλά για να κεντρίσουν. Είναι βέβαιο πως δεν θα αρέσουν σε όσους εμπίπτουν σε μία ή περισσότερες εκ των αντενδείξεων του καταποτίου. Και, δυστυχώς αυτοί δεν είναι λίγοι. Εδώ ισχύει πάντα η …υποθετική χρήση!

Τα «ΚΑΚΑ» δεν μου …«ξέφυγαν», σε μια στιγμή πνευματικής …ακράτειας, αλλά αποτελούν προϊόν πολυετούς …δυσπεψίας αχώνευτων γεγονότων και καταστάσεων. Από τη στιγμή που τα έκανα, αισθάνομαι …ξαλαφρωμένος!

Ο παρα-ποιητής υπογράφων στα ...στραβά! Η Όλυ στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.

Ο κακός ...λύκος - Μπίκος κραδαίνων ανοσιουργηματικό βιβλίο.

 

  

Εξ αριστερών: Ο παραποιητής, η ηθοποιός Λ. Αβαγιανού,ο ποιητής Ν.Αντωνάτος, ο καθηγητής Ν.Γεωργαντζόγλου. Και οι τρεις ήταν υπέροχοι.

 

  

Εξ αριστερών: Γαλλίς ευγενής, φέρελπις πολιτικός, αψβουργιανή πριγκίπισσα.

Το πάνελ: Ο Φανός αναλύων τα "ΚΑΚΑ" του!

 

Δρώμενο: Ο ...αθηνιασμένος Μπίκος επιχειρών να χαστουκίσει τον πτωχόν ΚΑΚΟ-τέχνη

Μπράτσος και Μπενάτος αλα μπρατσέτα

Εν μέσω Μπράτσου και Καραχάλιου

 

Τα οικεία καλά

  

Σκίτσο Μπίκου: Ο αχόρταγος (ανώνυμος ταγός μας)

 

 

  

 

~ από MAKIS στο Μαρτίου 23, 2010.

Ένα Σχόλιο to “ΝΥΧΤΑ «ΚΑΚΩΝ»”

  1. […] Για το κείμενο “ΝΥΧΤΑ ΚΑΚΩΝ” (αναφέρεται στην παρουσίαση του βιβλίου που έγινε στις 22/02/2010) κάντε κλικ  εδώ:>>> https://fanospress.wordpress.com/2010/03/23/%ce%bd%cf%85%cf%87%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%ba%cf%89%c… […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: