ΤΑ “ΟΙΚΕΙΑ ΚΑΚΑ” …ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ

ΤΑ «ΟΙΚΕΙΑ ΚΑΚΑ» …ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ

Ο ένας λόγος, που έγραψα αυτές τις γραμμές, σχετίζεται με την παροιμία πως «αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει». Ο άλλος λόγος είναι πως από τη στιγμή που έχασα την δι’ αμμοβολής …άτριχη μούσα μου, έχω περίσσεια ελεύθερου χρόνου για να σκώψω και τον …εαυτό μου που – ας το ομολογήσω – τον είχα …παραμελήσει!

Με την έκδοση των «ΟΙΚΕΙΩΝ ΚΑΚΩΝ» άρχισαν ήδη να τρέμουν, για τα καλά, τα θεμέλια του κατεστημένου: ποιητικού, εκδοτικού και κοινωνικού! Παλαμάς, Μαλακάσης, και λοιποί (…»συνάδελφοι»), άρχισαν να στριφογυρίζουν στους τάφους τους, ενώ σύγχρονοι ποιητές, από τον …Άϊ-Λια και κάτω (για να μην λέμε ονόματα),  σκέφτονται σοβαρά να μεταναστεύσουν στην Κάτω Βασιλική. Ντόπιοι ποιητικοί κάλαμοι σκέφτονται να αφήσουν τα καλαμάρια τους και να γίνουν …κάλαθοι αχρήστων. Μέσα σε αυτό το κλίμα, την εκστρατεία προώθησης του βιβλίου μου ανέλαβε η διεθνής κοινοπραξία «MALA VETA – LE PANTO», ενώ το μάνατζμεντ ανετέθη στον έμπειρο εφοπλιστικό γόνο Κωσταντάρα, ιδιοκτήτη του ομώνυμου οίκου που εκμεταλλεύεται τον αλιευτικό στόλο της λιμνοθάλασσας. Ο Σουλτσμπέργκερ του Αιτωλικού Απόστολος, αδελφός του αδελφού του (συνταξιούχου) ιατρού Μπλίκα, σχολιάζων τις ως άνω αναθέσεις, στην έγκυρη …αιτωλικόφωνη εφημερίδα «The Bridges», έγραφε: «Ο Φανός έδειξε για μια ακόμα φορά τις οικογενειοκρατικές του καταβολές, αναθέτων τη διαχείριση και προώθηση του νέου του βιβλίου σε πρόσωπα του συγγενικού του περιβάλλοντος…».

Ο μάνατζερ Κωσταντάρας πρότεινε την «δι’ αρμαθιάς» μέθοδο προώθησης τού πονήματος, σύμφωνα με την οποία τα βιβλία θα πωλούνται καθ’ ομάδας των πέντε αντιτύπων, περασμένα σε …βούρλο. Με δύο αρμαθιές βιβλίων, ο βιβλιοφάγος αγοραστής θα λαμβάνει δωρεάν και μία αρμαθιά χέλια, από το …σκατο-ίβαρο προφανώς! Ως εναλλακτική μέθοδο προτείνει την «παραγάδειο», καθ’ ην τα βιβλία αγκιστρώνονται σε παραγάδι περιφερειακώς, δίκην δολώματος,  και ρίπτονται καταμεσής σε πολυσύχναστους χώρους, κατα προτίμηση σε πνευματικά κέντρα, όπως είναι οι ταβέρνες, οι καφετέριες και τα μπαρ.

Για την προώθηση του βιβλίου στο εξωτερικό, ο Μαλαβέτας, ύστερα από διεθνή ακρόαση, επέλεξε επί κεφαλής τής διαφημιστικής εκστρατείας την Αντζελίνα Τζόλη, γόνο παλιάς μεσολογγίτικης οικογένειας που διαπρέπει στο εξωτερικό ως ηθοποιός και η οποία θα διαθέσει την αμοιβή της σε αναξιοπαθούντες συνταξιούχους του ΟΓΑ και του ΤΕΒΕ, που δεν είναι πλέον σε θέση να ανταπεξέλθουν στα έξοδα …βαφής των μαλλιών τους. Ήδη τα μπλουζάκια «ΟΙΚΕΙΑ ΚΑΚΑ», φτιαγμένα δια χειρός του μεσολογγίτη καλλιτέχνη Billy Be, έχουν γίνει το «must» σε Λος Αντζελες και Νέα Υόρκη (φωτ. 1, 2).

Φυσικά, τη δυσφήμηση του βιβλίου θα την αναλάβει, και αυτή τη φορά, εντελώς δωρεάν και δικαιωματικά, ο γνωστός μαιτρ της λάσπης….Ώνιος Όνος, με την ίδια προοπτική αποτυχίας που είχε και παλαιότερα με την «Σαλτσινιάδα».

 

1. Η Αντζελίνα με το μπλουζάκι των "ΚΑΚΩΝ"

2. Τα "ΚΑΚΑ" ...καλά κρατούν!

3. Από τη διαφημιστική μας καμπάνια στη Νέα Ορλεάνη

4. Τα "ΟΙΚΕΙΑ ΚΑΚΑ" στο Χάρλεμ

5. Τα "ΚΑΚΑ" στο Μπρούκλιν

6. Λας Βέγκας: Έλληνες ομογενείς γιορτάζουν την έκδοση του βιβλίου

7. ...και αφισοκολλητές εξάγουμε!

8. Ελληνοαμερικανός αναγνώστης επιδεικνύων με καμάρι τα "ΚΑΚΑ"!

9. Από την παρουσίαση των "ΚΑΚΩΝ" στην ομογένεια της Αμερικής

10. Ο Φανός στο CNN!

 Και όμως, παρά το διεθνές σούσουρο, ο συγγραφέας του επικού αυτού έργου εξακολουθεί να παραμένει ένας …απλός άνθρωπος! Αν τον δείτε στο δρόμο μην διστάσετε να του μιλήσετε! Μπορείτε ακόμα και να του ζητήσετε αυτόγραφο. Αρκεί να σας δει! Δεν χρειάζετε να βάλετε μέσον κάποιον συγγενή του ή φίλο του. Κάντε απλώς μια απλή αίτηση με ηλεκτρονική φόρμα, υποβάλτε την στο …ΑΣΕΠ και θα σας έρθει στο σπίτι σας …επί αντικαταβολή! Και σφίξτε, αν γίνεται, την καρδιά σας γιατί δεν θα τον δείτε στο Μεσολόγγι πριν το Πάσχα. Θα ξεκουραστεί επ’ ολίγον στο …σαλέ του στις Σλοβενικές Άλπεις, κυρίως όμως μεταβαίνει εκεί για να διαπιστώσει εάν η απουσία του δημιουργεί στερητικό σύνδρομο στο Fαn-os Club του και στους άσπονδους φίλους του.

Advertisements

~ από MAKIS στο Μαρτίου 12, 2010.

 
Αρέσει σε %d bloggers: