ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΤΟΥ

Χιλιάδες μίλια από εδώ βρίσκεται ...η Ελατού!

Από την ορεινή Ναυπακτία λάβαμε το παρακάτω e-mail. Ό έλεγχος που προηγήθηκε του ανοίγματός του δεν βρήκε ιούς και τα τοιαύτα παρά μόνο …δύο τσιμπούρια και τρεις αλογόμυγες.

From: Nikos Mqglaras <namgiotis@yahoo.gr>
To: FANOS <makpassisis@yahoo.com>
Sent: Mon, January 25, 2010 11:10:09 AM
Subject:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: «κάποιο πουλάκι μου τιτίβισε στ’ αυτί οτι ο Προεστός ετοιμάζει διακοπές πασχαλινές εις Παρισίους. Το ταξίδι προγραμματίζεται για την 3η του πάσχα και φαίνεται οτι θα υπάρχει καλή Μεσολογγίτικη εκπροσώπηση. Μεταξύ των άλλων και ο Άρχοντας του Μεσολογγιού φαρμακοποιός Ντόλλας μετά της συζύγου Αυτού, η γαλόφιλος ιστορικός Δήμητρα (που προφέρεται Μιμή) και βέβαια η σύζυγος του Don Antonio, γνωστή εκδρομολόγος Ασπασία. Πρόκειται δε εκεί να συναντήσουν τον τον Γάλλο ευγενή και φιλέλληνα μεσιέ George (προφέρεται Ζογζ) και να περάσουν κάποιες εργατικές ελληνογαλλικές ημερίδες στην πόλη του Φωτός.

Ο ιδιοκτήτης του Σταζ Μαγκλάρ (πολύ μου αρέσει τελικά αυτό το προσωνύμιο)

Υ.Σ. σε σταυροφιλώ

 

Αγαπητέ Ιδιοκτήτη του Σταζ Μαγκλάρ,

Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, στα πλαίσια του δημοκρατικού πολιτεύματος τα πάντα γίνονται δι’ εκπροσώπων. Αντιλαμβάνεσθε λοιπόν ότι οι διαστάσεις της στενωπού που διερχόμαστε, λόγω της ύφεσης, είναι τέτοιες που η εργατική τάξη θα πρέπει να αναστείλει για το απώτερο μέλλον κάποιες απολαύσεις της. Προκειμένου όμως να μην χάσει την επαφή της με το «ευ ζην» θεωρείται επιβεβλημένη η μέθεξη των εκπροσώπων της στο …γίγνεσθαι των γηίνων απολαύσεων. Για να μην προκαλείται όμως το κοινό αίσθημα της εργατικής τάξης και για να διασκεδάζονται οι φοβίες της ότι ενδεχομένως δεν θα πάει ποτέ στον Παράδεισο, οι κατευθυντήριες οδηγίες ορίζουν πως τα ταξίδια θα πρέπει να γίνονται …έξω από δώ, ήτοι από …Πλαταμώνα και πάνω, ή ακόμα καλύτερα στο εξωτερικό. Βέβαια, τα πεφωτισμένα στελέχη είναι λογικό και πρέπον να διαλέγουν ως προορισμό την Πόλη του Φωτός. Άλλωστε και μεις οι ταπεινοί θα τους περιμένουμε με αγωνία για να ακούσουμε από το χείλη τους το «δεύτε λάβετε φώς», ελπίζοντας να …ξεστραβωθούμε! Δεν έχουμε παρά να τους ευχηθούμε καλό ταξίδι και να περιμένουμε να μοιραστούμε την απόλαυσή τους, μέσω των φωτογραφιών και των ιστορήσεων της επιστροφής τους. Είναι η μόνη ελπίδα μας για μια θέση στην παραδείσια ζωή του μαζικού κινήματος. Εμπρός, γερά κι εκδρομικά! Εγώ μάλλον θα πάρω των ομματιών μου για τη Σλοβενία.

Με εκτίμηση

Φ. (…Βιογράφος Οσίων)

Δεξιότητες απαραίτητες για την έξοδο από την κρίση

~ από MAKIS στο Ιανουαρίου 25, 2010.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: