ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΣΤΟ «ΚΟΤΩΝ CLUB»

Busy_chicken

ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΚΟΤΩΝ CLUB

 

Δραματικές εξελίξεις σημειώθηκαν στο φημισμένο “ΚΟΤΩΝ CLUB πριν καν ξεκινήσει επίσημα τη λειτουργία του. Τα ιδρυτικά του μέλη, καίτοι συμπλέουν πολιτικώς, έγιναν …κουβάρια! Θα μπορούσαν να είχαν γίνει και «μαλλιά – κουβάρια», εάν ο μεν νεώτερος εκ των δύο διέθετε επαρκή ποσότητα από τα πρώτα, ο δε δεύτερος δεν τα θεωρούσε πολυτιμότερα και τού χρυσομάλλου δέρατος! Η διάσπαση δεν αφορούσε στο πτηνοτροφικό σκέλος τού CLUB, γεγονός που ενδεχομένως θα επέφερε ανακατατάξεις στη …διατροφική αλυσσίδα τής περιοχής, αλλά στο πολιτικό τοιούτο, όπερ και ετάραξε τα λιμνάζοντα πολιτικά ύδατα στην ευρύτερη …λιμνοθάλασσα. Συγκεκριμένα, ο ένας εκ των δύο βασικών μετόχων, ο ταταρουνοτραφείς Μπάρλας, αποφάσισε να αυτονομηθεί πολιτικώς στις προσεχείς δημοτικές εκλογές και να κατέλθει ως το αντίπαλον δέος τού Βησσαρίωνος, ο οποίος από μηνών έχει αυτοδιοριστεί …οριστικώς ως ο μέλλων αντιδήμαρχος τής πόλεως με αρμοδιότητες την καθαριότητα και τα κοιμητήρια. Η σπουδή αυτή τού Βησσαρίωνος, σχεδιασμένη για να καταλάβει εξ απίνης εχθρούς και φίλους, εξενεύρισε τον δημοφιλή Μπάρλα που κινούμενος – παρά τις συνήθειές του – αστραπιαία, δημιούργησε το κίνημα «ΖΩΗ & ΚΟΤΑ» (ΖΚΚ, προφέρεται Ζου Κα Κα), με έμβλημα την αραχτή όρνιθα. Η βραχυγραφία τού τίτλου παραπέμπει σε γνωστό (παπουτσωμένο) φον, τον οποιο προσεταιρίσθη σχεδόν αυτόματα ο Μπάρλας, επιδιώκοντας την βελτίωση τής ευγένειας τών Γατζάου, δια μέσου τής γαλαζοαίματης διαπήδησης τού οίκου τών Νιμπελούγκεν, με απώτερο σκοπό την αποστόμωση τών Κατακουζηνών. Τη διεύθυνση τού επιτελείου τού πατσουλοβυζαντινού επιγόνου ανέλαβε γνωστός μαθηματικός (G-UP). Η κίνηση αυτή εξόργισε τα μάλα το αντίπαλο στρατόπεδο γιατί, πριν την πολιτική διάσπαση τού “ΚΟΤΩΝ CLUB”, ο εν λόγω μαθηματικός – επιτελάρχης είχε συναινετικά διοριστεί, λόγω και τής θέσης του στην Μαθηματική Εταιρεία, ως ο επίσημος καταμετρητής τών ωών τής εκτροφής. Ο Μπάρλας, σφόδρα ενοχλημένος, τού ζήτησε να παραιτηθεί πάραυτα από τη θέση του ως καταμετρητού, στέλνοντάς του ένα ξερό και κοφτό SMS: «Κάτσε στ΄αυγά σ’».

Ο Φανός, που επί ένα 24ωρο είχε διετελέσει σύμβουλος επικοινωνίας τού βυζαντινού υποψηφίου, μετά τη μάχη τής Ρίζας και λίγο πριν την Σταύρωση τού Κυρίου, απεχώρησε για άγνωστους λόγους, δηλώσας: «Απο εδώ και πέρα ο Βησσαρίων ας πελαγώσει μόνος του! Χωρίς τον επίσημο βιογράφο του στο επιτελείο του, δεν βλέπω πως μπορεί να βελτιώσει το …μεσαιωνικό προφίλ του!». Παρ’ όλα ταύτα ο Φανός πρόλαβε και βάπτισε το δημοτικό κίνημα τού Βησσαρίωνος ως «ΠΕΛΑΘΡΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ» (ΠΠΚ) με έμβλημα τήν …δικέφαλη κότα. Σύμφωνα με τον θρύλο, το ένα κεφάλι κοιτάει προς τον δημαρχιακό θώκο και το έτερο προς τον ορνιθώνα τού Della Porta. Κατ΄άλλους κοιτάει προς τόν υπό ίδρυση οίκον με …κο-κότες στην υψηλή εποπτεία τού οποίου μυχίως προσβλέπει. Κακόβουλοι πολιτικοί αναλυτές προφέρουν το αρτικόλεξο τού κινήματος σαν «πι-πί-κο», υπαινισσόμενοι τοιουτοτρόπως την τύχη του στις επερχόμενες εκλογές όπου, ως λένε, δεν πρόκειται να βρει ούτε την ψήφο του! Η γερμανικών συμφερόντων εταιρεία «Λιντλ», όπως διέρρευσε από το περιβάλλον τού φον Ζουκ, θα είναι ο επίσημος χορηγός τού ΠΠΚ, οπότε τα απανωτά τραπεζώματα που επιφυλάσσει  στους ψηφοφόρους του ο «Β», αναμένεται, μέσω τών παραπλεύρων στομαχικών διαταραχών, πως θα επηρεάσουν αρνητικά την πλάστιγγα τών εκλογών. «Μη φάτε!», καγχάζει το σκηνωματικό επιτελείο που ταυτόχρονα εξαγγέλει πρόγραμμα θερινών τραπεζωμάτων.

 Το ΖΚΚ θα έχει στο εσπερινό πολιτικό κέντρο του στο «ΦΙΛΟΞΕΝΟ», το δε ΠΠΚ, αναπόφευκτα, στο …«ΑΦΙΛΟΞΕΝΟ», ιδίως μετά την διαγραφή τού πρώτου από τον Βησσαρίωνα, λόγω τής λιποβαρούς μερίδος γαρίδων που του εσερβιρίσθη κατά την εβδομάδα τών Παθών. Ο Μπάρλας στοχεύει να αναλάβει τα πολιτιστικά και τα γηροκομεία. Όνειρό του είναι η δημιουργία καλλιστείων για γραίες, με τίτλο «Η γριά κότα». Επίσης σκοπεύει να μεταφέρει το δημαρχείο στον Άϊ-Συμιό, υλοποιώντας ένα παλιό του τάμα προς τον εξομολογητή και προστάτη του Άγιο. Στα σχέδια τού Βησσαρίωνος είναι να βάλει σαμάρια στους δρόμους ή, αν δεν τα καταφέρει, να τα φορέσει στους οδηγούς. Ο αγώνας τώρα αρχίζει.

Υ.Γ. Μετά από αυτή τη διάσπαση, το μόνο που απομένει στο “ΚΟΤΩΝ CLUB είναι η διάσπαση τού …ατόμου! Ήτοι, η διάσπαση εκατέρου εκ τών μετόχων από τον …εαυτό του. Στην ουσία διασπάται το ηθικοθρησκευτικό δεξιό σκέλος του «είναι»από το αριστεροό. Διεθνώς έχει παρατηρηθεί πώς πάνω από τα «-ήντα» επικρατεί το συντηρητικό σκέλος. Σ’ αυτή την περίπτωση, ο μεν Μπάρλας θα πάει για σύμβουλος του …Πρεβεζάνου, ο δε Βησσαρίων τού …Κακλαμάνη. Εν τούτω …Νικήτα!

Advertisements

~ από MAKIS στο Μαΐου 8, 2009.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: