ΚΟΤΩΝ CLUB

busy_chicken

ΚΟΤΩΝ CLUB

 

Ο πιστοποιημένος βιολογικός ελαιοπαραγωγός Βησσαρίων, αιφνιδίασε και πάλι, θετικά, τον επιχειρηματικό κόσμο, ανακοινώνοντας τη νέα του πρωτοβουλία να είσέλθει δυναμικά στην παραγωγή βιολογικών πτηνοτροφικών προϊόντων «νέας τεχνολογίας» και… προκεχωρημένης γενεάς. Η εκτροφή θα λάβει χώρα στην οπισθία αυλή τής ομώνυμης σκήτης, σε περιφραγμένο χώρο που θα περιλαμβάνει και την «Σκαφίδειο κερκόπορτα». Συνεργάτης και συνεταίρος του θα είναι ο γνωστός συλλέκτης πάντων τών αντικοειδών (κατάλοιπο τής γεροντολαγνείας) Μπάρλας (ή Μεμάς ο 2oς), ο οποίος θα είναι επιφορτισμένος με τη διατροφή και συντήρηση τών αλεκτόρων, λόγω κεκτημένης κοκορίστικης προγαμιαίας δράσης. Ο γνωστές παράγων «Ζ» αρνήθηκε τη συμμετοχή του στην κοινοπραξία, διότι ως ελεύθερος και περιπλανώμενος γάτος δεν θα μπορούσε να έχει άμεση σχέση με πτηνά (εν γένει) και ειδικώς με κότες, με εξαίρεση τις… κοκότες, οι οποίες όμως δεν περιλαμβάνονται στην εκτροφή. Επί τη ευκαιρία, για τον προειρημμένο «γάτο», αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι από γάτος ελεύθερης βοσκής, μετετράπη εσχάτως σε… παπουτσωμένο γάτο! Όχι, πως είναι κακό! Αρκεί να φοράει ένα παπούτσι σε κάθε πόδι, ώστε να μην υπάρξει περίπτωση να μπουν και τα δυό του πόδια σε ένα παπούτσι, όπερ θα ήταν λίαν οδυνηρό, ιδίως μετά από μία μακροχρόνια περίοδο «ξυπολυσιάς» και κεραμιδοπερπατημάτων.

chick_hatches_2

Επανερχόμενοι στην εκτροφή, σημειώνουμε πως αυτή σχεδιάστηκε για να αποτελέσει το αντίπαλον δέος στην καταξιωμένη φίρμα «DELLA PORTA», που επί έτη πολλά αποτελούσε τον επίσημο προμηθευτή, σε φρέσκα ωά, τού οίκου τών Κατακουζηνών. Ως μας ενεπιστεύθη πηγή προσκείμενη στον τελευταίο Βυζαντινό, η ανάγκη αυτή δημιουργήθηκε από τη στιγμή που κάποια μέλη τού οίκου τούτου, εχρειάζοντο δωδεκάδες ωών, όχι μόνο για τη μάσα, αλλά και για τη μάπα – ως μάσκα ομορφιάς – σε συνδυασμό με αγγούρι και λινέλαιο, ζήτηση την οποία δεν μπορούσε να ικανοποιήσει η φιλανθρωπική διάθεση τής ωοπαραγωγικής φίρμας. Ο πολυμήχανος Κατακουζηνός δεν έκατσε στα αυγά του και κατέστρωσε εν τω άμα τα σχέδιά του, προτιθέμενος μάλιστα να τα εντάξει σε κοινοτικό πρόγραμμα, ως νέος (σκεβρωμένος) αγρότης. Σύμφωνα με κύκλους τής Διεύθυνσης Γεωργίας, η εκτρεφόμενη φυλή θα είναι ωοπαραγωγικής κατευθύνσεως και θα περιλαμβάνει αποκλειστικά τις  διεθνώς γνωστές «Πατσουλόκοτες». Οι κότες τής φυλής αυτής, κατά την βιβλιογραφία, διαθέτουν πιτσιλωτό πτίλωμα, οι δε κόκορες, όλοι ανεξαιρέτως, φέρουν… κομιδινί λειριά! Ξεπατώνονται στα αυγά ενώ, κατά την περίοδο τού Πάσχα, αυτορρυθμίζονται και βγάζουν όλα τα αυγά απευθείας κόκκινα! Αργότερα θα προστεθούν στην εκμετάλλευση και οι «Μπαρλόκοτες», κρεοπαραγωγικής κατευθύνσεως, οπότε η εκτροφή θα αποκτήσει ολοκληρωμένο χαρακτήρα. Οι κότες αυτές είναι αραχτές, έχουν… τέσσερα μπούτια και όταν κλωσσάνε δεν σηκώνονται ούτε για κατούρημα.

chicken_blows_up

Για να αποφευχθούν προκαταβολικώς οποιαδήποτε κακεντρεχή σχόλια, σαν αυτά που έγραψε το Paultry International, ότι δηλαδή «οι πατσουλοκόκορες βάφουν τα λοφία τους», δείγμα λειριώνν – ληφθέν υπό του κτηνιάτρου Ευσταθίου – εστάλη στο Γενικό Χημείο τού Κράτους για ανάλυση. Παρεπιπτόντως, σε ότι αφορά τα αποτελέσματα τής ανάλυσης τής σκηνωματικής τούφας που είχε αποσταλεί κατά το παρελθόν, διέρρευσε η πληροφορία πως το Γενικό Χημείο απέρριψε το δείγμα ως «μη τυπικόν» και έβαλε την υπόθεση στο αρχείο. Σύμφωνα με την διεθνώς ακολουθούμενη μέθοδο δειγματοληψίας τριχών εκ κόμης προς ανάλυση, προκειμένου να διαπιστωθεί η φυσικότης τής χρωματικής τους κατάστασης, το δείγμα θα πρέπει να λαμβάνεται υπό διαπιστευμένου κομμωτή και εκ πέντε σημείων τής κεφαλής, αυστηρώς προκαθορισμένων. ‘Ενα μετωπικό, ένα κορυφαίο, ένα αυχενικό και δύο κροταφικά. Έκτο ανεξάρτητο δείγμα λαμβάνεται εκ τής ηβικής χώρας τού ελεγχομένου, για τον συγκριτικό έλεγχο τής φυσικής κατσαρότητας, δεδομένου ότι, σύμφωνα με το Hair World, έχουν καταγραφεί μεταμοσχεύσεις τριχών  εκ τών κάτω προς τα άνω, με αποτέλεσμα την αύξηση τών κατσαρομάλληδων διεθνώς. Κατά συνέπεια, η με εκρηκτικό τρόπο βιαία απόσπαση τριχών, εν καφετερίαις και ταβέρναις, θεωρείται εξαιρετικά αδόκιμος και θα πρέπει να αποφεύγεται εφεξής διότι, συν τοις άλλοις, προσβάλλει και τον… τριχοβαφικό μας πολιτισμό! Πάντα ταύτα αναφέρονται στο παρόν κείμενο, ως συμβολή στην αποκατάσταση τής ηρεμίας τών εμπλεκομένων στην εκτροφή και των δυνητικών πελατών τους, δεδομένου ότι το «χρωματικό πρόβλημα» τείνει, ως εστία έντασης, να υπερκεράσει ακόμα και το πρόβλημα τών λαβάρων τού Αϊ-Συμιού! Οι κότες για να αποδώσουν τα δέοντα θα πρέπει να περνούν… ζωή και κότα! Και φυσικά, θα πρέπει να είναι… αχρωμάτιστες, κομματικά και αθλητικά.

confused_chicken

Σύμφωνα με το πνεύμα τής τελευταίας αποστροφής, ο αρχικά επικρατέστερος για την ανάληψη τής κτηνιατρικής παρακολούθησης τής εκτροφής, Ευστάθιος, αποκλείστηκε γιατί εξέφρασε την άποψη τής αντικατάστασης τών επιλεγεισών φυλών από εκείνες τής δικής του προτίμησης, τις λεγόμενες… «βαζελόκοτες». Οι κότες αυτές έχουν διευρυμένη αμάρα, τρέφονται με το ακατανόμαστο ψυχανθές και γεννούν τρίκροκα! Έτσι η παρακολούθηση ανετέθη στον κτηνίατρο Τσιμεντίδη, ο οποίος διατηρώντας την υψηλή επιστασία, εκχώρησε τις αρμοδιότητες παρακολούθησης στούς Μάτια, Σκουταρά και Φανό, με επιμίσθιο ένα χτυπητό αυγό ανά μήνα! Ο συνάδελφος τής προμνηθείσης τριάδος, Καπετάν Θωμάς, προκειμένου να χορηγήσει τα απαραίτητα πιστοποιητικά βιολογικής εκτροφής απαίτησε την «απαλλοτρίωση» τού 10% τής ετήσιας παραγωγής (…κεφαλικός φόρος) υπέρ τής άϊσυμιώτικης παρέας του. Θα παρακολουθούμε εκ τού σύνεγγυς την πορεία τής εκτροφής και θα σας κρατάμε ενήμερους για όλες τις εξελίξεις, μέχρι να χάσουμε αυγά και καλάθια!

 chicken_dances

Τραγούδι αφιερωμένο στον Μπάρλα:

(κάντε κλικ εδώ)

 http://www.youtube.com/watch?v=Mr7FQwPbsU4
 

~ από MAKIS στο Μαρτίου 29, 2009.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: