ΦΛΟΓΑ & ΝΤΟΠΑ

ΦΛΟΓΑ ΚΑΙ ΝΤΟΠΑ

Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου ντόπινγκ στην άρση βαρών, το κουβάρι των παρασπονδιών στις ομοσπονδίες εκτυλισόμενο έφτασε ως τους …λαμπαδηδρόμους, δυστυχώς, κατακαίοντας ένιους εξ αυτών! Όπως μετέδωσε το πρακτορείο «PEPONIAS ASSOCIATED», κατά το πέρασμα της Ολυμπιακής Φλόγας από την πόλη μας, ανευρέθη υπερεξηκοντούτης λαμπαδηδρόμος ντοπέ.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από την οργανωτική επιτροπή, ανιχνεύθησαν στα ούρα τού λαμπαδηδρόμου αυξημένες ποσότητες «αυγοταραχίνης» και «παστοσπαρίνης», ουσίες ανιχνεύσιμες μόνο από το εξειδικευμένο εργαστήριο του Ηλία Κότσαρη που εδρεύει στο Μεσολόγγι. Παρά το γεγονός ότι οι ουσίες αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται στον επίσημο κατάλογο των απαγορευμένων ουσιών της W.A.D.A. (Γουάντα), γεγονός που περιορίζει τις πιθανότητες επιστροφής της δάδας από τον λαμπαδηδρόμο, το περιστατικό έλαβε ευρύτατες διαστάσεις ως μοναδικό στην ιστορία των ολυμπιακών λαμπαδηδρομιών. Οι υπόνοιες άρχισαν να δημιουργούνται όταν ο ντήλερ Ξεράσματας , σε συνέντευξη τύπου του Ιχθυοπωλικού Οίκου Σακεριανού, εξέρασεν πως κάποιος συμπατριώτης μας, που μένει κοντά στα Καλά Καθούμενα, προμηθεύτηκε δύο μέρες πριν τη λαμπαδηδρομία μεγάλη ποσότητα αυγοταράχων, τα οποία είναι γνωστά, από την …τοπική εμπειρία και τη διεθνή βιβλιογραφία, για τις «αναβολικές» τους ιδιότητες  από τη …μέση και κάτω! Το γεγονός ότι διήνυσε τη διαδρομή που του αναλογούσε σε χρόνο αντιστρόφως ανάλογο του αριθμού των Φεβρουαρίων που βαρέως φέρει μετ’ αυτού, εκίνησε τις υποψίες των ειδημόνων. Ο ίδιος, μιλώντας στο στενό περιβάλλον του, απέδωσε τις επιδόσεις του στην ψυχική ανάταση που προήλθε τόσο από τα «άξιος, άξιος» του Πεπόνια, όσο και από την ομοβροντία των βαρελότων που έρριχνε προς τιμήν του ο Παπά-Πίτσος.

Η Γουάντα, επιδεικνύουσα υπερβάλοντα ζήλο, έστειλε άμεσα ελεγκτές στην Αιτωλοακαρνανική πρωτεύουσα. Παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες φωτογράφιζαν συγκεκριμένο λαμπαδηδρόμο, οι ελεγκτές προσέγγισαν το πρώτον, για λόγους επικοινωνιακούς, τον πλέον αναγνωρίσιμο εκαι προβεβλημένο κ των λαμπαδηδρόμων, τον γνωστό Νίκο Αλιάγα, στου οποίου τα ούρα ανιχνεύθησαν οι ουσίες «φρυγανελίνη», «σπληναντερίνη» και «κοντοσουβλίνη», απαγορευμένες μόνον από τον κώδικα τροφίμων, λόγω της νόσου των …τρελών αγελάδων. Κατόπιν εστράφησαν στον βασικό ύποπτο ο οποίος όμως προφασιζόμενος ανωτέρα βία κατέφυγε στο … «non shaw». Ο προπονητής του Μπάρλας προέβαλε διάφορες δικαιολογίες όπως π.χ. «φτιάχνει χαλβά γιατί προσφάτως εισήλθε εις την ήβη…», «πήγε να καπαρώσει τα αρνιά για το Πάσχα…», «πήρε υπερβολική δόση βιάγκρα και αδυνατεί να κουμαντάρει το μόριό του…» και άλλα τοιαύτα τα οποία όμως δεν φάνηκαν ιδιαίτερα πειστικά. Η Γουάντα θα είχε αποχωρήσει άπρακτη, με ότι αυτό συνεπάγεται, εάν δεν είχε παρέμβει ο χορηγός τού λαμπαδηδρόμου, γνωστή εταιρεία στοιχημάτων, λαχείων και προγνωστικών. Έτσι λοιπόν καταστρώθηκε λεπτομερές σχέδιο ουροληψίας, με βάση την πληροφορία ότι ο αθλητής (και βιοκαλλιεργητής ελαιών άμα) προβαίνει κατά τάς μεταμεσονυκτίους ώρας σε άμεση αμμωνιακή λίπανση των διδύμων ελαιοδένδρων του, εναποθέτων συστηματικώς και απαρεγκλίτως επ’ αυτών τις αμμωνιακές του συνθέσεις. Εχρειάσθησαν δύο ελεγκτές για την υλοποίηση του σχεδίου. Ο πρώτος ακινητοποίησε τον λαμπαδηδρόμο και ο έτερος συνέλεξε δια κατσαρόλας το δείγμα παρεμβάλλων αυτήν μεταξύ ελαιοδένδρου και πίδακος. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Εκείνο που δεν πήρε ιδιαίτερες διαστάσεις είναι το γεγονός ότι εκτός της «αυγοτταραχίνης» και «παστοσπαρίνης», ανιχνεύθη και μία χρωστική κομοδινί χροιάς αγνώστου προελεύσεως. Ο ίδιος ισχυρίσθηκε πως «οι γνήσιοι Μεσολογγίτες κατά την σαρακοστή βάφουν και τα …αυγά των αυγοταράχων, ως ένδειξη συμμετοχής στο Θείο Δράμα!». Ο Πεπόνιας διέψευσε αυτή την πληροφορία ως ολοκληρωτικά αβάσιμη και μη έχουσα σχέση με τα τοπικά έθιμα.

Ευτυχώς,το αίσιο πέρας της υπόθεσης μας επιτρέπει να ελπίζουμε πως θα καμαρώσουμε τον εθνικό μας λαμπαδηδρόμο και σε προσεχείς Ολυμπιάδες.

~ από MAKIS στο Απρίλιος 13, 2008.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: